maanantai 4. elokuuta 2008

Tuuliviiri vallaton... tralallaa...:)

Joo, suunnitelmat elää ja muuttuu, haaveet eivät juurikaan..

Mummonmökki on edelleen haaveissa, mutta tämänhetkinen suunnitelmani onkin seuraava: Myyn tämän asunnon, ostan hieman edullisemman asunnon ja alan säästämään rahaa kesämökkiä varten! :D

Idea tuli eräästä sisutuslehdestä, jossa nuorella naisella oli käytössään noin 20 neliön mökki. Olen siitä lähtien miettinyt asiaa ja hoksasin, että ehkä minun elämäntilanteessani kaikista järkevintä olisi hankkia se pieni mummonmökki kesäasunnoksi. Ei olisi niin kovasti väliä vaikka tönö olisikin hieman lintallaan tai jostain nurkasta olisi hirsi vähän heikkona, kun mökissä olisi tarkoitus majoitua lähinnä vain kesäisin ja aikaa korjaamiselle olisi koko loppuikä.

Mökissä tulisi ehkä olla sähkö ja tontilla kaivo. Vettä ei tarvitse tulla sisälle ja parempi olisikin, niin ei tarvis rakennella kalliita jäteveden käsittelysysteemejä. Ja sauna toki pitäisi olla myös. Muuten en kaipaa vettä, eli mökki olisi kuivalla maalla (rantamökkeihin mulla ei olisi varaakaan), kunhan pyöräilymatkan päässä olisi joku järvi tai meri jossa voisi käydä uimassa. Kesäksi olen suunnitellut sadevesisuihkua, eli systeemiä, missä sadevettä kerätään säiliöön ja aurinko lämmittää vettä tässä säiliössä ja sitten vaan raana auki ja suihku olisi valmis ja ihan taivasalla :D Suihkussa siis pääsisi parhaiten käymään sateisina kesinä... :) Lisäksi ainahan piahalle voi laittaa vaikka vanhan kylpyammeen jonne voi laittaa vettä (jos vaan kaivossa piisaa) ja pulahtaa kylpyyn kuumana kesäpäivänä. Saunassa olisi tietysti kuumavesipata ja puulämitteinen kiuas.

Ja mökki olisi tietysti hirsirunkoinen ja rakennettu mielummin ennen viime vuosisadan puoltaväliä.

Näillä ehdoilla löytyi monta somaa mökkiä alle 35 000 euron hintaan 300 kilometrin säteellä tulevasta asuinpaikastani :) Mökki saisi siis olla vähän rempallaan, sillä musta olisi ihana päästä vähän nikkaroimaan ja maalaamaan.

Olen tyypilliseen tapaani niin innoissani tästä uudesta oivalluksestani, että en ole melkein saanut nukutuksi, kun olen miettinyt, että mistä mahdollisimman nopsaa raavin rahat kasaan :) Jos ei muualta, niin pankistahan sitä saa :)

Olis ihanaa kun olis oma paikka, jossa voisin rentoutua, ottaa aurinkoa ja grillailla, sillä tulevassa asunnossani ei välttämättä tule olemaan edes parveketta, sillä olen nyt tykästynyt vanhaan puutalo-osakkeeseen. Se vaatisi vähän remonttia, ja hyvä niin, sillä joku puupää on vähän nykyaikaistanut asuntoa 80 luvun henkeen. Jos asunnon ostan, vaihdan sinne vanhat väliovet ja kaikki lattia- katto ja peitelistat vanhan tyylisiksi.

Kaiken lisäksi olisi ihana saada noille mun kissoille mökin tontille oikein kunnollinen, iso, maapohjainen tarha, jossa ne voisivat ulkoilla turvallisesti ja metsästää yöperhosia. Sitä ne tekee nyt parvekkeella...

Saa nähdä kuinka tässä taas akan käy, kun mieli muuttuu jatkuvasti :) Onneksi se ei ole keneltäkään pois...

Lähipäivinä käyn vähän pankin sedän kanssa juttelemassa tulevista suunnitelmista...

1 kommentti:

Niina K kirjoitti...

Suunnitelmahan on ihan loistava, kaksi kärpästä yhdellä lätkällä =) Toivottavasti toteutus onnistuu!!