torstai 14. elokuuta 2008

Remonttisuunnitelmia...

On nyt ollut lomalla aikaa suunnitella vaikka mitä. Koska minulla ei ole mittakaavassa olevaa pohjapiirrustusta asunnosta, niin on pitänyt tyytyä suunnittelemaan sinne päin... Tällaisia asioita olen ainakin miettinyt...

Kylppäri on tulevassa asunnossa tosi pieni ja siinä on yhdistettynä siis kylpyhuone ja wc. Lattiapinta-alaa ei taida olla edes kolmea neliötä... Olen ajatellut laatoittaa kylpyhuoneen yhden seinän ja lattian jollakin tosi karkealla ja rosoisella tummanharmaalla laatalla ja muut seinät kiiltävällä valkoisella isolla laatalla. Tätä harmaata seinää vasten tulee sitten wc-istuin, lavuaari ja valkoinen allas kaappi... Jotenkin viehättää sellainen tosi rosoisen ja kiiltävän yhdistelmä. Mitään kovin modernia lookia kylppäriin ei kuitenkaan tule mutta ei myöskään mitään ihan yltiö romanttista... Tummaa väriä haluan sinne siksi, että muusta asunnosta tulee hyvin hyvin vaalea, ja vastapainona kylpyhuone saa olla erilainen. Harmaaseen on sitten helppo yhdistellä vaikka vaaleanpunaisia tai turkooseja pyyhkeitä tai sitten ihan harmaata ja valkoista jos on seesteisempi kausi. Vaikka pidän vaaleasta haluan kotiini yhden paikan missä voin vaihdella ja laittaa oikein kunnolla värejä jos siltä tuntuu!

Lattiat ovat tälle hetkellä muovimattoa, sillä joku älypää on joskus poistanut vanhat puulattiat. Tarkoitukseni olisi vaihtaa ainakin makuuhuoneeseen, eteiseen ja olohuoneeseen lautalattiat ja käsitellä ne Osmo Colorin vahalla vaaleiksi, lähes valkoisiksi. Keittiön lattiamateriaali on vielä auki. Keittiöön joudun sijoittamaan myös pyykinpesukoneen (kaapin oven tai verhon taakse), joten ajattelin sinne ehkä jotakin muuta materiaalia kuin puuta. Laatta olis ihana, mutta kunh tarkoitus ei olisi laittaa lattialämmitystä, niin laatta tuntuu vähän kylmältä vaihtoehdolta. Ajattelin huomenna käydä katsomassa muovi ja linoleum lattioita. Nuo eivät materiaalina ihan hirveästi houkuttele, mutta mahdollinen vesivahinko, raoilla oleva lautalattia, purualusta ja hirsirunko ei vaan ole kovin mukava yhdistelmä... En tosin koskaan jätä koneita päälle kun en ole kotona, mutta silti tuo onnettomuuden vaara häijyy mielessä..

Eteisen seiniin tulee tod näk valkoiseksi maalattua helmipaneelia ja mahdollisesti myös keittiöön..

Olohuoneen seinät maalaan aluksi valkoisiksi ja mietin ajan kanssa, että minkälaista tapettia sinne laitan, jos laitan ollenkaan.

Keittiöstä tulee myös aika vaalea ja altaaksi haluan Ikean Domsjö altaan. Kävin sitä tänään Ikeassa katsomassa ja se oli kyllä ihanan tilava. Vaikka keittiöön tuleekin astianpesukone, haluan, että siellä on myös tilava allas

Domsjö allas

Kaikki kiintokomerot puretaan asunnosta pois ja niiden tilalle hankin ihan omilla jaloilla seisovia kaappeja. Näitä katselin myös tänään Ikeassa valkoisina.

VaatekaappiNäitä ajattelin, että voisi laittaa makuuhuoneeseen kaksi rinnakkain. Minulla on jo tuosta sarjasta yöpöytä ja lipasto ja mielestäni sarja käy hyvin yhteen mustan rautasänkyni kanssa.

Olohuooneen ja makuuhuoneen välissä oleva seinä saattaa olla hirsiseinä. Jos sellainen kipsilevyn alta paljastuu niin se olisi enemmän kuin mahtavaa! Makuuhuoneeseen jättäisin seinän varmaankin ihan sellaiseksi, mutta olohuoneen puoleltä maalaisin sen valkoiseksi...

Tällaisia suunnitelmia ja haaveita täällä... vielä pari viikkoa pitää odottaa muuttoa...

Ei kommentteja: