keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Mikä minusta tulee isona....

Niin, sellaista tässä reilu kolmekymppisenä nyt siis mietin... Olen elämäni aikana ehtinyt tekemään aika paljon erilaisia töitä, mutta tuntuu, etten ole vieläkään löytänyt sellaista työtä jossa voisin kuvitella viihtyväni eläkkeeseen asti. Tämä syksy on ollut töissä melkoista ajelehtimista, vaikka periaatteessa olen unelma-ammatissani... Ainakin joskus tämä oli unelma... Nykyinen työ ei kuitenkaan oikein tunnu omalta ja kaikenlainen käsillä näpertäminen kiinnostaisi paaaaljon enemmän :) Olen taas paljon pohtinut sitä, että oppisinko tekemään niin hyvin käsitöitä, että saisin niillä joskus itselleni pienen kaupan ja elantoni. Todella korkealentoista haaveilua, mutta kun se on sitä, mitä haluaisin tehdä! Olen aina kadehtinut ihmisiä, joilla työnä on rakas harrastus... itse olen nykyään välillä niin väsynyt omista töistäni, etten jaksa harrastaa. Pää olisi täynnä ideoita erilaisista tekstiileistä, koruista ja ties mistä, mutta taidot eivät ole ihan samalla tasolla :D :D Tekemällä oppisi toki, mutta riski tuntuu aika hurjalta. Lisäksi vaikka käsitöitä näennäisesti arvostetaan, niin ei niistä kuitenkaan olla valmiit maksamaan sitä hintaa, että tekijä pääsisi sillä normaaleille tuntipalkoille... Mutta olisin vaikka valmis tinkimään elintasostani jos saisin tehdä sitä mistä pidän ja missä viihdyn...

Haaveissa olisi siis pienen pieni puoti, jossa olisi sisustustekstiilejä, koruja yms... Vaatteiden ompeluun minusta ei ole :D Ainakaan muille. Itselleni olen joskus ommellut housuja ja jotain mekkoja, mutta sen verran alkeelliset taitoni ovat kaavojen ym siihen liittyvän kanssa, että siitä ei elinkeinoa saisi :)

Mutta saahan sitä haaveilla ja kyllä ihmisellä pitääkin olla haaveita... muuten sitä varmaan näivettyis ja kuihtuis pois...

Pitänee alkaa pikkuhiljaa tekemään jotain tuotoksia ja katsoa, että mistä niistä tulee ja haluaako kukaan niitä ostaa.

Ärsyttävää, kun tässä elämässä pitää aina miettiä rahaa :(

Mutta näillä haaveilla aion aloittaa ensi vuoden!

Oikein mukavaa vuodenvaihteen aikaa kaikille ja Oikein Hyvää ja Onnellista Vuotta 2009!!

4 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Voih, täällä mietitään ja haaveillaan ihan samaa. Onneksi omaa yritystä ei tarvitse heti sillä kertaa perustaa, vaan voi toimia toiminimen alla oman työnsä lisäksi tai vain hankkia verovirastosta Y-tunnuksen, ilman toiminimeä. Kokeilla varmasti kannattaa ja kerätä asiakaskuntaa ennen kuin yrityksen ihan oikeasti perustaa. Uusi vuosi, uudet kujeet :D Toivottavasti toiveesi toteutuu!

Anonyymi kirjoitti...

HUI! Pelottavaa...sinulla on samanlaiset keittiökaapin ovet ja Elloksen kaappi kuin minulla :)

Eli varsin mielenkiintoista :) Se Elloksen kaappi osoittautuikin enemmänkin vaalean vihreäksi kuin valkoiseksi, mutta se ei haitannut minua vaan päinvastoin. Nuo keittiökaapin ovesi hmm....ovatko ne Ikean ovet vai teetitkö jollakin valmistajalla? Meinasin hakea tuontyyppiset Ikeasta mutta en tohtinut, joten teetettiin ne. Mutta jatkan mielenkiintoisten sivujesi lukemista ja laitinkin jo UPEAa kommenttia kylppäristäsi!

Seepia kirjoitti...

Gini: siihen tässä pitäisi pyrkiä, että saisi tehdä sellaista mistä pitää... Ehkä joskus jonain päivänä :)

Anonyymi: Kyllä, keittiön kaapit ovat Ikeasta. Myös edellisen asuntoni keittiö oli Ikeasta (oli jo asunnossa kun muutin) ja olin siihen todella tyytyväinen ja sillä uskalsin valita sen nytkin. Toiseks, en oikein edes löytänyt muiden keittiövalmistajien valikoimista mieleisiä.

Itse aion ehkä maalata tuon kaapin, sillä on minun makuun ehkä vähän liian valjun värinen. Olis edes kunnolla vihreä, mutta ei :) Tosin kyllä sen sittenkin maalaisin :)

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin tänne sun korublogin kautta. Ja voi hitsin vitsin pimpulat! Mikä ihana koti, blogi ja rauha, valkoisuus ja ihanuus!!! :)

Ja nyt voit säkin ehkä palata tänne lukemaan näin vanhoja juttuja (no mä en oikeesti lukenut kaikkea, kattelin vaan ihania kuvia) ;)