maanantai 14. tammikuuta 2008

Ihan fiiliksissä :D

Soittelin tänään vähän hirsikehikoista. Vitsit, että alkoi taas polttelemaan ihan hirveän paljon, kun sai puhua ihmisten kanssa jotka tietävät asiasta enemmän kuin minä. Haluaa oman pikku talon ja pian!

Myös hassuja sattumia oli. Soitin Metsänkylän navettaan ja sieltä Pia Kuurma kertoi eräästä ammattilaisesta. Ja kuinkas ollakaan tuo ammattilainen on äitini kanssa samassa tuöpaikassa ja olen tuntenut hänet jo kauan. En vain ole tiennyt enkä tajunnut, että hän touhuaa näiden kehikkojen kanssa. No soitto äidille ja sen jälkeen tälle miehelle ja taas olen vähän viisaampi ja tiedän mistä voin taas kysellä tyhmiä :) Sain myös hyvää tietoa Navetalta...

Silloin kun aloin miettiä tätä projektia, tuntui, että kun luin ihmisten kokemuksia rakentamisesta, hirsitalojen siirroista yms, niin näillä ihmisillä tuntui olevan aina hirveä määrä eri alojen osaajia ja ammattilaisia suvussa ja tuttavapiirissä. Tuntui, etten mä tunne ketään, joka olisi lähelläkään tämän alan asioita. Kumma juttu kuitenkin nyt, kun on puhunut asioista ja avannut suunsa, on tuttavapiirissä yllättävän paljon alan osaajia. Veli on putkimies, herra J osaa ja voi tehdä melkein mitä vaan piirrustuksista maatöihin ja vaikka koko projektin alusta loppuun ja nyt tämä tänään löytynyt tuttava! Vitsi mitä aarteita tällaisen projektin ja hölmön sinkkutytön kannalta. Kyllähän se helpottaa asioita paljon kun on lähipiirissä ihmisiä, joilta kysyä ja varsinkin kun näin alussa kysymykset ovat oikeasti välillä luokkaa; todella hölmöjä. Olis tosi työlästä kaivaa tämä kaikki tieto, mitä tähän asti olen saanut pelkästään näiltä ihmisiltä, soittelemalla moniin paikkoihin ja kirjoista lukemalla. Tosin tuota soittelemista ja kirjojen lukemista on tullut todella harrastettua viime aikoina. Mutta silti tuntuu, etten tiedä vieläkään paljon mitään. Ja tuskin täysin oppinut olen senkään jälkeen kun olen yhden kehikon pystyttänyt. Ehkä haaveilen seuraavasta, paremmin toteutettavasta kohteesta :)

Pienen matalapaineen jälkeen siis taas usko tähän projektiin ja sen onnistumiseen kasvaa. Keskiviikon käynti pankissa voi tosin taas latistaa tunnelmia :)

Ja huomenna pääsen taas tekemään puutöitä! Ihanaa. Ja kaiken tämän perinnehässäkän keskellä aion käydä pyörähtämässä huomenna Ikeassa. Mukava vapaapäivä siis tiedossa!

Ei kommentteja: