perjantai 4. tammikuuta 2008

Uutta kirjaa odotellessa....

Aika kulkee kyllä välillä tuskastuttavan hitaasti... Olen vähän tyyppiä "kaikki tähän heti nyt". Kärsimättömyys on varmasti jollain tavalla myös hyvä piirre, sillä se laittaa usein asioihin vauhtia, mutta kun on asioita joita ei voi vauhdittaa, niin sitten ei millään jaksais odottaa...

Aikatauluni on siis kiinni siitä, että pääsen myymään nykyisen asuntoni vasta huhtikuun alussa... silloin tulee kaksi vuotta täyteen tässä kämpässä ja sen jälkeen tosissani vasta pääsee hommiin; ostamaan tonttia, etsimään sopivaa kehikkoa ja tappelemaan rakennusviranomaisten kanssa :) Jos jollakulla on hyviä ideoita tai tiedossa pienen talon hirsikehikoita, siis vanhoja!!, niin otetaan vinkit vastaan :)

Tässä odotellessa on kuitenkin hyvää aikaa suunnitelle, tehdä budjettia, miettiä erilaisia lämmitysratkaisuja ja lukea Panu Kailan Talotohtori kirjaa. Tänään muuten tilasin netistä taas uuden kirjan; Hirsitalon kunnostaminen, Risto Vuolla-Apiala. Selasin tuota kirjaa kirjakaupassa ja vaikutti oikein käypäseltä, vaikkakin hirsitalojen siirrosta ja siihen liittyvästä kirjassa oli aika vähän tietoa. Mutta hyvänoloinen kirja kuitenkin mutta jessus kuinka kallis! 46 euroa! Otin nimen ylös ja tarkistin kirjan hinnan parista nettikaupasta ja nyt on kirja tilattu ja on muutaman päivän päästä postilaatikossa ja hinnaksi tuli postikulujen kanssa 10 euroa vähemmän. Säästöä se on pienikin säästö :D Samassa kirjakaupassa katselin tuota Talotohtori kirjaa ja se oli "tarjouksessa" 27,90, noh, tämänkin kirjan saa netistä alle kahdella kympillä... että kannattaa vertailla. En ole koskaan kyllä ollut tarjousten perässä juoksija, mutta tulevaa projektia ajatellen, olis pikkuhiljaa aika oppia.

Kävin myös eilen Porvoossa ihastelemassa vanhan kaupungin ihmeitä. Niin kauniita vanhoja hirsitaloja.. Yhden sisustuskaupan yläkertaan voisin muuttaa; päätyseinät monta sataa vuotta vanhaa hirttä, katto valkoiseksi maalattua lautaa, jossa hirsipalkit. Niin kaunis ja kodikas ja juuri sellainen kuin haluiaisin omankin tulevan kotini olevan. Tosin oma taloni vuosi seistä vähän suoremmassa :) No, kaupan yläkerrasta tuli otettua pari kuvaa kännykällä muistoksi. Tämän lisäksi kävin Porvoon wanhassa rautakaupassa katsomassa tarjontaa ja olihan siellä vaikka mitä. Ihania puuliesiä! Hyvä käydä silmäilemässä tarjontaa jo etukäteen, niin osaaa sitten hakea paremmin kun on ajankohtaista... Ihanaa kuitenkin tämä netin aikakausi kun niin moniin asioihin löytyy vastauksia nopeasti.

1 kommentti:

W-B kirjoitti...

Porvoo on kyllä ihana kaupunki, vanhassa kaupungissa kelpaa kierrellä :) Tsemppiä sinulle taloprojektiin!!