torstai 10. tammikuuta 2008

Jaahas, mennyt taas monta päivää ilman että olen kirjoittanut... Mennyt aika levätessä ja miettiessä asioita. Miettinyt rahaa ja sitä, että onko niiden ihmisten elämä helpompaa joiden ei tarvitse rahaa miettiä. Itse kun joutuu joka asiassa laskemaan ja tulevan projektin kustannukset hirvittää jo etukäteen ja kovin suuria kupruja ei budjettiin saisi tulla... Onneksi pikkuveli on putkimies ja hyvin avuliaan tuntuinen herra J rakennusmestari, jolla koneet ja vehkeet tehdä talo vaikka alusta loppuun, maankaivuusta lattialistoihin... mutta eihän noidenkaan varaan voi kaikkea laskea ja kun olen hirmuinen pessimisti, niin jotainhan tässä sattuu. Herra J:llä on juuri silloin kiire ja pikkuvelikin varmaan katkaissut kätensä juuri h-hetkellä... hyi kun manaan, mutta ei mikään paras päivä tän suunnittelun suhteen.

Päivää ei yhtään riemastuttanut eilen postilaatikosta tipahtanut sähkölasku. Argh. Joo, on sähkön hinta noussut, mutta on se vaan silti kumma, että näin lauhoilla keleillä tällaisessa pikkukaksiossa yhdeltä ihmiseltä menee kuulemma yli 2500 kwh sähköä kahdessa kuukaudessa... ei edes saunaa tässä kämpässä enkä mielestäni muutenkaan mitenkään liian ahkerasti käytä kodinkoneita. Uunia lämmitän kerrallaan 20 minuuttia ehkä kerran viikossa, sen aikaa kai sen pakastepitsan lämmittäminen kestää :D Talo on uusi, lämmöntalteenotto ja kaikki, mutta silti kuulemma menee noin paljon... Laitoin sitten sähköpostia sähkölaitokselle, josta joku "ystävällinen" asiakaspalvelija suorastaan v***ili ja kirjoitti, että nyt on talvi, menee enemmän sähköä lämmitykseen. Teki mieli kirjoittaa, että ihanko v***u totta?! Ei talvelta näytä kun ulos katsoo... ei siis tunnu, että sähkölaitos olisi ainakaan kovin halukas selvittämään tätä asiaa. Päätös tämän asunnon myymisestä vain vahvistui, sillä luulenpa, että yhtiövastikkeen ja tämän sähkölaskun hinnalla jo lämmitän pientä taloa!!

Uusia kirjoja ei ole tullut vielä, mutta sähköpostiin on kyllä tullut ilmoitus, että ne on postitettu! Ai vitsi kun ihanaa päästä selailemaan niitä. Jotain valoa sentään :)

Toinen tosi jees juttu oli tällä viikolla se, että pääsin taas joulutauon jälkeen tekemään puutöitä! Se on ihanaa vaikka aika aloittelija olenkin. Siinä jotenkin aivot lepää ihan eri tavalla kuin missään muussa, vaikka toisaalta taas vaatii hirveetä keskittymistä ja miettimistä. Mutta on niin kivaa kun oppii aina uutta ja taas on uusi työkalu tai työtapa tullut tutuksi. Jotenkin tuntuu niin omalta jutulta, että voisin jättää leipätyöni ja alkaa vaan näperteleen puun kanssa... mutta niistä näperryksistä ei kyllä taloprojektia rahoiteta :D

Ensi viikolla lupaan laittaa jotain kuvia... nyt edessä kohtuu rankka työputki, joten siihen asti moi!

Ei kommentteja: