sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Ja taas uusi kirja...

Jep, sorruin taas ostoksille nettiin ja tilasin kirjan: Puutalot, hirsimökeistä rantahuviloihin. Laitan kirjasta sekä myös Hirsitalon kunnostaminen kirjasta kuvia jahka saan ne postilaatikkooni :) Koko kesän ja syksyn olen kantanut kaupasta niska vääränä kirjoja, ruotsalaisia ja tanskalaisia sekä kotimaisia sisustus- ja rakennuslehtiä. Muutama lehtitalo on saanut minusta myös tilaajan ja onhan se mukava kun parhaalla viikolla tulee useampikin lehti. Rahaa palaa, mutta olen uskotellut kovasti itselleni, että tälle kaikella tiedolla tulen varsinasessa rakentamisessa säästämään vaikka kuinka paljon :D Ehkä siinä käy kyllä juuri päinvastoin, eli tuhlailun määrää ei voi välttää kun päässä on niin paljon hyviä ideoita ja kauniita sisustuksia.

Eniten omalta tyyliltä tuntuu juuri tuollainen ruotsalais- tanskalainen talonpoikaistyyli. Ranskalaisesta maalaistyylistäkin tykkään, mutta siinä on hieman liian runsasta ja liian kirjavaa sälää joskus minun makuun. Vaikka pidän kauniista tavaroista en ole kuitenkaan sellainen sisustaja että keräilen kauniita esineitä seinät, hyllyt ja pöydät täyteen. Mielestäni esineet ja niiden kauneus tulee juuri esiin, kun ne pääsevät esiin eivätkä ole tavarakasojen alla piilossa. Tosin olen huomannut, että jostain syystä maku muuttuu pitkin matkaa ja joskus sellaiset talot joiden nurkat ovat täynnnä vanhoja esineitä, näyttävät aivan vastustamattoman kodikkailta, mutta ehkä en kuitenkaan voisi asua sellaisessa. Pitänee joku päivä laittaa muutama kuva nykyisestä kodista, vaikka tämä ei vielä se hirsitalo olekaan, jotta tuo sisustusmaku hieman selvenisi :)

Ulkona on ollut tänään ihana ilma, sataa lunta, nyt tosin vain enää ihan hiljakseen. Haaveilen omasta pihasta, pimeästä ja lumisesta talvi-illasta ja siitä, että saisin laittaa pihalle ja talon rappusille lyhtyjä, lyhtyjä ja vielä enemmän lyhtyjä... Olen ihan heikkona puisiin, valkoisiin ja sinkkisiin lyhtyihin... niiden lähelle mua ei saa laskea, joudun ostamaan ne kaikki :D

1 kommentti:

Lissu kirjoitti...

Meilläkin menee olohuoneen vitriinikaapit vaihtoon kun niitä kirjoja kertyy vaan koko ajan lisää.
Ihanille kirjoille kunnolliset kirjahyllyt :)