perjantai 23. toukokuuta 2008

Hirsiä ja mansardikattoja..

Ja taas on haaveilu oikein todella hereillä!!

Samaan aikaan olo on tosi valaistunut ja hämmentynyt. Hämmentynyt siksi, etten ole tätä asiaa itse aikaisemmin tajunnut, vaan piti se netistä löytää... Nimittäin mansardikatto hirsikehikkoon. Tiedän, ihan itsestäänselvyys varmasti jollekin, mutta itse olen jumittanut monissa kehikoissa katon malliin, vaikka kehikkoonhan voisin tehdä tosiaan juuri sellaisen katon kun haluan! Tämä myös mahdollistaisi minulle (köyhälle ;) ) mahdollisuuden pienemmän kehikon hankkimiselle, sillä yläkertaan saisi tosi hyvin lisätilaa mansardikatolla. Olen siis ajatellut, että aluksi rakentaisin ainoastaan alakerran valmiiksi ja yläkertaa tehtäisiin sen mukaan miten on varaa. Uskoo ken tahtoo, mutta minulle riittäisi ihan pikkuinen, 50-65 neliön kehikko... Yläkerran kanssa siinä sitten olisikin jo ihan riittävästi tilaa vaikka ukollekin :D

Kyseisen herätyksen siis koin erään keskustelupalstan ketjusta, jossa seurataan hirsikehikosta tehtävää huvilaa. Kehikko on hirttä tasakertaan asti, ja sen jälkeen huvilaan on nyt rakennettu lautarakenteinen yläkerta mansardikatolla. Tuossa ihanassa pikkumökissä siis yhdistyy ne kaksi asiaa mitä mökiltäni toivoisin, hirttä ja mansardi... niin ja siis kolmaskin asia, kaksi kerrosta... Ja ainakin kuvien perusteella vaikuttaa mittasuhteiltaakin oikein toimivalta kokonaisuudelta.

Ehkä sittenkin alan katsomaan naapurikunnan puoli-ilmaisia kaavatontteja. Kaavatontti ei ole se minun juttu, mutta ehkä siitä voisi aloittaa, sillä kompromisseja joudun tekemään joka tapauksessa. Tuossa naapurikunnassa kun ei noilla kaavatonteillakaan ole kovin tiukkoja rakennustapamääräyksiä, mutta mansardikatto voi ehkä olla ongelma...pitää selvittää.

Ei kommentteja: