lauantai 21. toukokuuta 2011

Pieni kirja- ja lehtikatsaus

Koska mun kodissa ei tapahdu varsinaisesti mitään muuta kuin suunitelmia ja haaveilua, niin esittelen niihin liittyen muutaman kirjan sekä uuden Nikkaroi lehden. Kirjoja läpi käydessäni huomasin, että olen ainakin yhden kirjan lainannut jonnekin, mutta en vaan muista minne. Kirja käsitteli hirsitalojen siirtämistä... ehkä se joskus palautuu takaisin kotiin...

Ensimmäisenä ikkunoiden kunnostamiseen keskittyvä kirja, joka on HYVÄ. Olen itse käynyt Billnäsissä viikonlopun mittaisen ikkunaentisöintikurssin ja sen perusteella uskallan kyllä sanoa, että kirja on tosi hyvä, jos harkitsee itse ikunoidensa kunnostamista. Sen lisäksi, että kirjassa kerrotaan ikkunoista ja opetetaan ikkunanentisöintitavat se antaa myös hyviä vinkkejä, jotka helpottaa työtä ja tekee siitä sujuvampaa. Edellyttää toki hieman ruotsin kielen taitoa. 121 sivua.


Toisena kirjana Perinnemestarit ohjelmaa mukaileva kirja - Perinnemestarin Remonttikirja. Paljon tietoa ja varmasti näillä pääsee alkuu vanhan talon kunnostamisessa. Kirjan tyyli on hyvin käytännönläheinen ja kirjassa on hyviä kuvia ja ohjeita. Kirjassa myös on hyvin vahva vanhan talon kunnioittamisen henki ja kirja loppuukin 10 kohtaiseen listaan "Talon korjaajan 10 käskyä" Joista viimeisin on mielestäni hyvin kuvaava "Jos sinulla on varaa rikkoa näitä käskyjä, sinulla on varaa rakentaa uusi mielesi mukainen talo. Kenelläkään ei ole varaa väittää, että satavuotias talo on huonosti rakennettu". 250 sivua.
Kolmas kirja on jälleen ruotsalainen ja se on Perinnemestarit kirjan tapaan koko rakennuksen kunnostamista käsittelevä kirja. Näkökulma on eri ja kirjassa puhutaan paljon historiasta ja käydään läpi eri vuosikymmenien värimaailmoja ja rakennustyylejä. Paksu kirja, noin 360 sivua. Oikein mielenkiintoinen.Viimeisenä uusi Nikkaroi-lehti. Lehti on Talo&Koti lehden toimittama ja vastoin odotuksiani todella HYVÄ. Olen viime aikoina ostanut paljon askartelu- ja tuunauslehtia ja jotenkin vaan niiden ohjeet ei ole tuntuneet hyviltä ja niissä on aina jotenkin niin joko amerikkalainen leima tai joku sellainen joka ei istu tänne kotiSuomeen. Mutta tässä lehdessä oli aivan ihania ohjeita, joista poimin tähän ihan vain muutaman. On tuunaamista ja sitten ihan uuden tekemistä.

Kaappi vanhasta ikkunastaTämän sängynpäädyn ohje on lehdessä
Samoin tämän kasvihuoneen, piirrustuksineen kaikkineen
2 kommenttia:

AnnaO kirjoitti...

Mielenkiintoisia kirjoja sinulla, pitää kurkata löytyisikö tuo suomalainen kirja meidän kirjastosta :)
Nikkaroi-lehti oli kyllä yllättävän hyvä, tuo kasvihuone on ihana ja lehdessä oli tosi selvät rakennusohjeet. Mukavaa lauantain jatkoa sinne :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähänkö olis ihana tuo kasvihuone!!!!!Tuollainen minulle kiitos ja alan kasvattaa vaikka mitä!!!

Jansu