torstai 24. maaliskuuta 2011

Terveisiä Sri Lankalta!

Vietin kaksi viikkoa ihanalla Intian valtamerellä olevalla saarella, joka sijaitsee aivan Intian alapuolella. Kaksi viikkoa auringon paistetta ja lämpöä hiveli kyllä mieltä ja kehoa. Reissun jälkeen tosin olo ei ollut kovin levännyt, vaan entistä levottomampi ja varmempi siitä, että vähän pidempi irtiotto työelämästä olisi tarpeen... Paikka oli aivan ihastuttava ja positiivisella tavalla erilainen kuin luulin - rennompi, siistimpi ja olo oli todella turvallinen vaikka olin yksin matkassa.

Eläimiä matkalla näki paljon: Kävin norsuorpolassa, kilpikonnafarmilla ja joka paikassa vilisi gekkoja, vaaraaneja, koiria, kissoja, lehmiä, vuohia, hedelmälepakoita... Yhtenä yönä pääsin jopa näkemään merikilpikonnan munimisen rannalla, kun osuin sattumalta paikalle. Vaikuttavan kokoinen eläin ja aivan mahtava kokemus.

Saaren luonto on todella upeaa. Tosi vihreää joka paikassa, mikä johtuu siitä, että saarella sataa melko paljon. Ns. kuivana kautenakin, mikä nyt oli, sataa muutamana iltana viikosta. Mutta se on noin tunnin juttu ja sitten on taas selkeää. Sade tulee usein vasta pimeän tultua eikä siis haittaa. Saaren keskellä on taas tosi kumpuilevaa ja kaunista ja saaren korkein kohta on yli 2 kilometrissä. Saari on vain noin etelä-Suomen kokoinen, mutta asukkaita on yli 20 miljoonaa, joten ihmisiä on joka puolella. Eipä tarvinnut olla yksin :)

Koko reissun olin terveenä, ei vatsatautia onneks! Yhtenä päivänä oli vähän lämpöä, mutta luulen sen johtuvan pienestä lämpöhalvauksesta edellisenä päivänä. Huomaamatta tuli oltua vähän turhan paljon auringossa.

Tässä muutama kuva reissusta. Jos mielii ensi talvena lämpimään ja Thaimaa ei innosta, niin voin lämpimästi suositella Sri Lankaa! <34 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihanat kuvat! Noi liskot on kyllä aikas kauheita!!! Maailmassa on niiiin paljon makeita paikkoja minne tarttis päästä. Mutta juu 2 viikkoa on liian lyhyt aika, huoh.

Tuija kirjoitti...

Mukavan kuuloinen reissu, ja vielä ihan huippuseurassa =)

Kunpa vain itsekin joskus pääsisi jonnekin...

-Tuija-

Kesäkukka kirjoitti...

Kiitos terveisistä! Ihana loma ollut sinulla!
Täällä on mökki niin kylmänä, kun on älytön tuuli käynyt monta päivää ja näpit jähmeessä tässä blogeja selaan.
Onneksi lomakuvissasi on lämpöä :)

Heluna kirjoitti...

Ihania kuvia ja varmasti ollut ikimuistoinen reissu!