keskiviikko 29. joulukuuta 2010


Olen pitkään haaveillut vanhasta ompelukoneesta, jonka voisin laittaa pöydäksi olohuoneeseen. Eilen sellaisen vihdoinkin sain! Puuosien lakka lähtee melkein kynsillä irti ja puuosille on kaatunut tai valunut jotain tummaa mönjää, mutta muuten puuosat ovat oikein hyvät. Eilen jo rapsuttelin laatikoiden etuosista lakat pois ja tänään täytyis rapsutella tuo pöytälevy. Sitten meinaan öljytä puuosat värittömällä öljyllä. Myös rautaosat pitää putsata ja käsitellä, kun pinnalla on vähän ruostetta, mutta sitten joskus. Ei ole mikään kiire.

Eilen kuitenkin oli kiire laittaa kone paikoilleen ja vähän mallailla, että miltä se näyttäis ja voi kun mie tykkään :) Polkimen päälle sai kivasti lankakorin ja pari virkkauskirjaa.

14 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Missä se itse kone on? Kääntyykö se jotenkin pöytälevyn alle? Saisikohan meidänkin koneen piiloon tuollalailla, sillä silloin pöydästä saisi helpommin suunnittelemani läppäripöydän huvilalle?

Seepia kirjoitti...

Juu, kone on tuolla pöytälevyn alla piilossa. Onko siellä sun pöydän alla näkyvissä joku mekanismi tai sellainen säilytystila koneelle? Kun koneen sää käännettyä, kun nostaa koneen edessä olevaa puuosaa sivuun. Voihan olla, että joissain malleissa konetta ei saa piiloon.

Tomi kirjoitti...

Ai vitsi kun on tyylikäs!

Sari_Suu kirjoitti...

Minulla on vähän samanlainen ompelukone - mummoni vanha - Lada merkkinen :). Kone laskeutuu sinne alle, kun etulevyn nostaa tai jotenkin. En ole konetta käyttänyt aikoihin, vaikka se ihan toimiva vielä onkin. Meillä telkkaripöytänä.

Seepia kirjoitti...

Voi mitä kirjoitusvirheitä! Eli siis "mun koneen saa käännettyä", piti tuossa lukea..

Saila kirjoitti...

Mullaki tollanen oottais mummolassa kunhan hölmöt sukulaiset tajuais tehä perinnön jaon ja saisin hakea "omani" pois! :) Kivasti passaa muuten vaaleaan sisustukseenkin! Mistä sä löysit tuon kaunokaisesi?

J kirjoitti...

Ihana Singeri! Meillä varastossa tuommonen ja luulenpa että konekin vielä pelaa :) Tarkoitus on puhdistaa se ja tuoda sisälle koristeeksi.

AnnaO kirjoitti...

IHANA ♥

Unknown kirjoitti...

Ihana pöytä ja kaunis blogi!

Kaaponkammari kirjoitti...

Ihanan näköinen ratkaisu. Itselläni on kanssa vanha singeri ja näin eräässä liikkeessä, että päälle oli laitettu paksusta karkaistusta lasista pöytälevy ja haluaisin itsekin, mutten oikein tahdo saada aikaiseksi. Ihanan näköinen sinun koneesi.

Suvi kirjoitti...

Tosi kivan näköinen!
Katselin tuossa myös noita aiempia postauksiasi, tosi kiva kylppäri sinulla! Muutenkin ihana koti!

Anonyymi kirjoitti...

että sulla on kaunista kotona ja toi naapurista hakemasi singeri kruunaa kaiken!
terkuin kollega

Seepia kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Olen kyllä ollut oikein tyytyväinen tuohon Singer pöytään. Siinä oli alukse sellainen vähän vintin tuoksu, mutta sekin on jo haihtunut :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Singeri. Sopii todella hyvin vaalean sisustuksen seuraksi :)

t.Niina