perjantai 20. elokuuta 2010

Mielenrauhaa......


Olen ollut kesälomareissulla Länsi-Suomessa. Yksin.

Joidenkin mielestä on ollut kummallista, että otin yksikseni auton alle ja lähdin ajamaan kohti länsi-Suomen rannikoita. Ei minusta. Olen nauttinut joka hetkestä. Olisi vain pitänyt lähteä aikaisemmin ja olla enemmän aikaa ja rahaa.

Matkustin ensin Raumalle, jossa olin yhden yön hotellissa. Päivän kiertelin vanhaa kaupunkia ja meren rantaa ja illalla kävin terassilla tapaamassa ihania Raumalaisia. En tuntenut kaupungista ketään, mutta koko illan minulla oli hauskaa seuraa

Muutama kuva RaumaltaRauman jälkeen jatkoin matkaa rannikkoa pitkin Kristiinankaupunkiin. 150 kilometrin matka venyi minulle 250 kilometriin, kun poikkesin joka kylässa ja kiertelin pikkuteitä. Aikaakin meni 8 tuntia :)

Kristiinankaupungista, tästä pienestä ja sympaattisesta kaupungista pidin tooodella paljon. Ehkä tuleva kotikapunkini jos vaan keksin millä elätän siellä itseni :)

Kristiinankaupunki on hyvin säilynyt ja kaupungin vanhat talot on hyvässä ja siistissä kunnossa. Kristiinankaupungissa yövyin kaksi yötä

Kristiinankaupunkia... <3Kristiinankaupungin jälkeen matkustin rannikkoa yhä ylemmäksi. Kävin Kaskisilla, Korsnäsissä ja Bergö:ssä, jonne muutin sai matkustaa lossilla :) Ja kaikissa pienissä kylissä noiden välillä. Aivan ihania kalastajasatamia venevajoineen, tuulimyllyjä ja kiireetöntä elämäntyyliä...Tämän jäkeen matkustinkin Keski-Suomeen ja Pirkanmaalle ystävien luokse. Sitä mukaa kun maisemat vaihtuivat avarasta pelto- ja merimaisemasta mäkiseksi ja metsäiseksi Keski-Suomen maisemaksi tunsin olevani kauempana sydämeni kotia... Pohjanmaan rannikko ihanine pikkukylineen on lähes varmasti vielä jossain vaiheessa kotipaikkaani... Sellaista mielenrauhaa kun avarat peltomaisemat ja rannaton meri ei kyllä helpolla löydä. Ainakin minulle nuo maisemat ovat todella mieluisia.


8 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

On se hassua, että näin pienessäkin maassa löytyy paljon aivan erilaisia paikkoja. Meidän perhe saattaapi ensi kesänä tehdä myös rannikkolomareissun.

-Tuija-

Pioni kirjoitti...

Ihanaa! Voi kun olen iloinen puolestasi :)
Reissusi on osoitus siitä miten arvostat itseäsi, osaat antaa itsellesi muutakin aikaa kuin mitä se arkinen aherrus ja touhu kodin ja työn välillä on.. kotoa on joskus hyvä lähteä pois. Kristiinan kaupunki on ihana ja Kaskinen myös... ne molemmat paikat on mulle tuttuja. Kuvasi tuulimyllyistä muistutti mua vajaa kuukausi sitten Kaskisissa tuulimyllyltä ottamistani kuvista... olikin jo ajatus laittaa ne esille, mutta olin unohtanut koko asian. Onneksi sulla ei ollut sieltä kuvia niin voin esitellä sitten joskus omani. Olen edelleen haltioissani sinun muutto haaveista... samoja haaveita minäkin vähän olen elätellyt... ...

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Ollaan haettu joskus nöffi-koiramme Bergöstä. Rannikko on kaunis. Itte haaveilin monestaki paikasta tänä kesänä mutta osa jäi tekemättä, ei niin vaan lähetä 4 lapsen kanssa reissuun kiertämään.Olen täällä ekaa kertaa, lukijaksi liityin heti ; )

Seepia kirjoitti...

Tuija: totta. Mä olen ainakin niin tykästynyt näihin kotimaan maisemiin, etten ole pitkään aikaan potenut matkakuumetta muualle.

Pioni: muuttohalut olis kovat. Aion kuitenkin tässä hetken säästellä (lyhentämällä siis asuntolainaa täällä) ja varmaan opiskellakin vielä ennen kuin muutan... Mun kärsimättömyys ei kyllä oikein millään kestäis tällaista monen vuoden suunnitelmaa...

Miia: Minullakin on ollut nöffi! Hyvä tietää, että niitä saa myös Bergöstä, koska kun joskus muutan sinnepäin, niin nöffi on ihan ensimmäisten joukossa hankintalistalla :D

Jolindha kirjoitti...

Ihania tunnelmia ja maisemia!

Blogissani on muuten jotain sinulle. :)

Pau kirjoitti...

:) tunnistan idean ja toteutuksen;)

Jos pidit Kristiinankaupungista, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa ensi kesänä auto alle ja lähteä vielä oikein ajan kanssa Kaskisiin ja Siipyyseen/Kiiliin.

Seepia kirjoitti...

Pau: Kävin tälläkin reissulla Kaskisissa ja Siipyyssä. Koko tuo seutu oli sellaista, että olisin voinut asettua minne vaan. Kaunista ja rauhallista. Ja varmasti teen uuden reissun. Jos en ensi kesänä, niin seuraavana! :)

KesäEsa kirjoitti...

Kivat sivut sinulla. Entisenä raumalaisena kaipaan monesti takaisin Wanhaa Raumaan. Siellä joskus asuimme ja sitten Pidesluodossa josta oli meren rantaan 500 m. Kristiinankaupunki on myös kaunista aluetta. Minulla on siellä todella mukava asiakas. Heillä on jo pitkään toiminut tavaratalo keskustassa. Kaupan nimi on Talas.