keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Mielen matkoja ja irtiottoja?

Mun mieli tekee taas matkoja... En ole oikein tyytyväinen nykyiseen elämääni ja aikaisemmin kutsumusammattina aloittamani ammattini ei tunnu enää oikealta. Ei tosin pelkästään työn takia, vaan työyhteisön ja organisaation jäykkyyden ja epäoikeudenmukaisuuden vuoksi.

Olen haaveillut vuorotteluvapaasta, mutta tuntuu, ettei siihen oikein olisi varaa enkä ole tiennyt mitä vuorotteluvapaallani tekisin.

Olen haaveillut omakotitalosta, mutta jotenkin tämä pk-seudun hintataso tuntuu sellaiselta, että täältä talon ostaminen tarkottaisi työorjuutta loppuelämäksi ja sitä en halua. En todellakaan. Mistä sitten aloinkin miettimään, että miksi ihmeessä minun edes pitäis olla täällä. En alunperinkään halunnut koskaan Helsinkiin ja nyt olen pariinkiin otteeseen asunut siellä ja viimeiset 6 vuotta käynyt Helsingissä töissä. Että eikö jossakin muualla voisi olla aivan yhtä kivaa ja vielä varmasti parempi laatuista elämää. Jotenkin vain olen kangistunut siihen kaavaan, että tekisin tuota työtä aina ja juurikin Helsingissä, kun voisin tehdä sitä ihan missä tahansa tai vaikka jotakin ihan muuta.

Ja päädyin taas haaveilemaan elämästä Pohjanmaalla. Jostain syystä Pohjanmaan rannikko tuntuu mun sydämen kodilta. Siltä tuntui myös Porvoo, mutta Porvoo on kallis paikka asua.

Ja eilen päätin, että parin vuoden sisällä jään vuorotteluvapaalle vuodeksi, laitan tämän asuntoni vuokralle ja lähden itse vuokralle, ehkä Kristiinankaupunkiin. Tuo pieni kaupunki on niin ihanan idyllinen paikka, että varmaan menisi yksi vuosi kävellessä ympäriinsä ja huokaillessa. Ja tuolla päin on aika edullisia mökkejä.. nytkin yksi aivan ihan Närpiössä..
http://www.etuovi.com/kohde/353140

Katsotaan millä tuulella olen taas kuukauden päästä...nyt vaan pitäisi vähän säästää rahaa,
jotta olisi varaa olla vuosi vuorotteluvapaakorvauksella...

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Onnea! Olet tehnyt hienon päätöksen!Takaisinhan aina pääsee ja nuo työjututkin voi parantua toisessa kaupungissa. Meille sopi lähtö pk-seudulta. Ollaan nautittu aivan täysillä "landepaukku" elämästä. Meidän arki on nyt 10+!

Jake kirjoitti...

Sulva on aivan upea paikka ja siellä on myynnissä tämä aarre:

http://www.etuovi.com/kohde/99566

Valtava tontti ja jos haluat viipyä pidempään, niin Vaasa on lähellä työpaikkoineen.

Minulla ei ole mitään siteitä tuohon kohteeseen, joten se saattaa tietysti olla aivan läpeensä laho. Soita silti ja kysy tietoja.

Ainosofia kirjoitti...

Joskus on paikallaan mietti mitä elämältään haluaa...

Kyllähän pääkaupunkiseutu on kallis paikka asua.
Esim. missä itse asun tällähetkellä ei olisi puhettakaan, että olisi vara asua vastaavassa Helsingin tuntumassa.
Se on harmi, koska itse eläminen muuten taitaa olla jokapuolella samanhintaista.

Muuten kyllä tykkään kovastikkin pääkaupunkiseudusta.
Toivottavasti löydät hyvän ratkaisun...

Jokatapauksessa mukavaa pääsiäisen aikaa :)

Pioni kirjoitti...

Et usko miten hyvältä kuullosti sinun määrätietoinen päätöksesi! Olen just tullut Pyhätunturilta mökiltä, luen sun ajatuksiasi Kauhajoella ja ahdistuneena jo ajattelen paluusta Vantaalle viimeistään maanantaina kaikkien muiden ei niin iloisten kanssa matkustajien kanssa. Kristiinankaupunki on ihana, samoin pienistä niin idyllisistä paikoista Kaskinen. Kaskisissa ei työllisyystilanne ole häävi, mutta täällä maalla voi töihin kulkea pitemmänki matkaa kun kesällä ajaa yht´äkkiä 100km tunnin aikana... pääkaupungissa saa tunnin äkkiä kulumaan 20km matkaan. Kylläs sä tämän kaiken tiedät! Anteeksi tämä valtaisa vuodatukseni, mutta elät sellaisten ajatuksien kanssa jota haluaisin itse toteuttaa. Senäjoen ohi ajettaessa haaveilin isosta talosta ja piharakennuksista... puutarhaa pitää olla myös! :)

Niina K kirjoitti...

Ei muuta kuin hyppyä uuteen!! :) Hieno idea!

Seepia kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Olo on ollut paljon kevyempi ja helpottunut, kun olen päättänyt lähteä. Vaikka nyt vielä hetken aionkin viettää aikaa täällä, niin olen kuitenkin päättänyt lähteä ja on tosi kiva fiilis. Ja on ollut ihana lukea ihmisten juttuja muutoksesta.

jUHA kirjoitti...

Kiitos blogistasi, aina niin mielenkiintoisia remontointijuttuja ja tämäntyyppisiä elämänpohdiskeluja. Tää täällä kahdehtii päättäväisyyttäsi, itse olisin samassa elämäntilanteessa ja työt sallisivat poismuuttamisenkin. Rohkeus kaiken tutun ja turvallisen hylkäämisestä ei kuitenkaan tunnu riittävään ja olenkin varmaan loppuelämäkseni juuttunut tähän luukkuuni.