maanantai 14. kesäkuuta 2010

Ikkuna ja vähän vaaleanpunaista

Ikkuna olis nyt melkein valmis. Yksi lasi meni rikki, halkes kahtia. Lasissa oli jo pieni särö janapsahti poikki kun meni painoin sitä sen ollessa vielä huonosti paikallaan ja räts... ei voi mitään, onneks vaan halkes eikä mennyt tuon kummemmin rikki. Ei haittaa koristekäytössä yhtään :) Ja maalipintaakin onnistuin telomaan parista kohtaa, mutta jotenkin ei jaksa haitata sekää. Olen niin innoissani, että kuitenkin nyt tiedän ainakin teoriassa, että kuinka tuo pitäisi tehdä :)


Ikkuna



Sitten kävin vähän ostoksilla. Teki taas mieli kaikkia ihania vaaleanpunaisia juttuja ja pari pientä tarttui mukaan

Tyyny. Linssiluteella ja ilman





Kynttilöitä



Käsipyyhe, huom. jo käytetty :)




maanantai 7. kesäkuuta 2010

Ikkunan kunnostusta osa 1

Nyt mä taidan tietää mitä mä haluan tehdä isona!! :) Ammatti on kiinnostanut pitkään, mutta nyt kun pääsi käytännössä näkemään ja kokeilemaan prosessia olen ihan innoissani :)

Terveisiä siis ikkunaentisöintikurssilta Billnäsistä Rakennusapteekista.

Ikkunankunnostuksessa ihanaa on se, että saa tehdä käsillä, siihen kuuluu vähän puusepäntöitä, rapsuttamista ja näpertämistä ja maalaamista. Kaikkia sopivassa suhteessa. Voi että... kun olis varaa käydä tuo koulutus ja laittaa firma pystyyn, niin en kyllä miettis hetkeekään.

No mutta, pilvilinnoista maan pinnalle :) Kurssilla opiskeltiin ikkunoiden kunnostamista niin teoriassa kuin käytännössäkin. Jokaisella oli mukana oma ikkunanpuite ja itse sain kurssilla irrotettua kitit, lasit ja lähes kaiken maalin. Kittausta harjoittelimme Rakennusapteekin omilla harjoituspokilla, koska kukaan ei ehtinyt saamaan omaa ikkunaa siihen vaiheeseen asti. Teoriaa oli aika paljon eikä se haitannut yhtään sillä asia oli mielenkiintoista. Nyt sit jatkan ikkunan kanssa kotona ja toivottavasti saan sen valmiiksi viikon päästä. Aikaisemmin se ei oikein onnistu, koska kitin kuivuminen vie aikaa ja maalata voi vasta kun kitti on pinnasta sen verran kuiva, että sen päälle voi maalata.

Ikkuna näyttää tällä hetkellä siis tältä. Kaunis näinkin, mutta harjoituksen vuoksi, teen sen valmiiksi asti. Ja aineita ja tarvikkeita on nyt niin, että varmaan täytyy haalia muutama ikkuna lisää ja tehdä niitä omaksi ja ystävien iloksi. Ja niistä joista jo valmiiks puuttuu lasit tai ne on rikki vois tehdä peilejä :)